Menu

Op zoek naar verlichting met de ideale badkamer led inbouwspots

Toelichting met betrekking tot de badkamer led inbouwspot

Een installatie van led inbouwspots in de badkamer is steeds een uitdaging geweest is om dit praktisch en zonder gevaar uit te voeren.  De vochtige omgeving is daar de oorzaak van. De badkamer led inbouwspot dient te beantwoorden aan een aantal  specifieke omstandigheden. Een onvoorzien schakel tussen elektriciteit en water kan zeer gevaarlijk zijn. Het installeren van de badkamer led inbouwspots dien je omzichtig en weloverwogen te benaderen.

Het interieur van vele badkamers is anders en daardoor heb je een telkens een andere aanpak nodig om de juiste sfeer en plaatsing te vinden. Het kan zowel voor een kleine badkamer met alleen een douche zijn tot een ruime badkamer met een ligbad. Variaties op dit thema zijn talrijk.

Men kan de voorkeur geven om de led spots te verspreiden over de ganse badkamer of de keuze te geven aan een centrale installatie midden de badkamer. Ook als je mogelijkheden qua grootte van de badkamer beperkt zijn is het gebruik van led verlichting in de badkamer nog steeds een toegevoegde waarde. Verschillende modellen bieden voordelen. Je dient echter rekening te houden met een aantal elementen :

  1. Er bestaan verschillende IP waarden voor de led inbouwspot en die dien je op te volgen afhankelijk van de plaatsing naar de vochtige locatie toe. De badkamer wordt daarom in verschillende vochtige zones ingedeeld.

Een type IP65 led spot hoef je niet altijd te installeren in de badkamer. Deze led inbouwlamp is uiterst geschikt om te installeren in een badkamer. Dit type is straalwaterdicht en kan zelfs gebruikt worden met een dimmer. De IP 65 heeft een extra warme witte kleur van 2750 Kelvin die uitstekend de traditionele gloeilamp kleur benaderd, en heeft de lichtkracht van een 50 Watt halogeen lamp. Het verbruik is 70% minder en dit heeft uiteraard een voordelige invloed op de verbruikskost. De positie van  de IP65 staat in functie van de afstand tot de dichtstbijzijnde waterbron. Er dient minimaal een IP44 spot geplaatst te worden als de afstand  minder is dan 60 cm. Beter is nog steeds de IP65 badkamer led inbouwspot te behouden. Als de afstand meer is dan 50 cm van de waterbron dan is een normale inbouwspot in de badkamer voldoende omdat deze alleen met waterdamp te maken heeft. Ga je een led spot in de douche plaatsen dan is het aangewezen altijd type IP65 met 12 Volt te gebruiken.